This website uses cookies. They help us to know a little bit about you and how you use our website, which improves the browsing experience.

 

Biserica Unica este adevarata Biserica a lui Dumnezeu,

in care El isi manifesta prezenta.

Am început acest studiu prin a pune o întrebare, pe care o consider fundamentală: ce fel de modificări, dacă există, se produc asupra credinței în Dumnezeu a unei persoane, atunci când cineva este obligat să admită, pe baza argumentației oferite, că primele 11 capitole ale cărții Facerea nu descriu o situație de fapt și prezintă o imagine a lui Dumnezeu defavorabilă Lui, deci nu sunt rezultatul inspirației divine?

Read more... 

                   

         


 Secretele Bibliei1

Oct 10, 2013 Written by 

Biserica Unica - Biblia și Isus (Iisus)

N.T. este o culegere de cărți care cuprind în ele descrierea unei Persoane și nu a unei doctrine. Nu este vorba doar despre un set de credințe, care trebuiesc să fie proclamate public și de respectarea unor reguli, care să ne asigure mântuirea, prin însăși respectarea lor. Această culegere de cărți  nu ne învață propriu zis ce să facem, ca să fi mântuiți, ci doar ne prezintă felul de a fi, caracterul și modul de a se comporta ale unei Persoane și aceia sau acelea cărora le place acea Persoană se îndrăgostesc de ea și o urmează, până la moarte și dincolo de moarte.

 

Poți să ții cele zece porunci și nu este de ajuns, dacă nu ai dragoste, poți să ai toată credința și nu este ajuns, dacă nu ai dragoste, poți să ai toate darurile duhovnicești și nu este suficient, dacă nu iubești ca și Hristos, poți să ai chiar toată știința sau să îți împarți toată averea la săraci și nu îți folosește la nimic, dacă nu ai cel mai important lucru și anume dragostea. Ținerea poruncilor lui Dumnezeu, fără dragoste pentru ceilalți, cu dragoste numai pentru sine, nu folosește la nimic. (1 Corinteni 13; 1-13) Pe de altă parte, acela sau aceia care are o dragoste gata de a se jertfi pentru ceilalți va ști cum să țină toate poruncile lui Dumnezeu, înscrise chiar în inima sa. Biblia nu ne spune cum trebuie să procedăm ca să fim mântuiți, căci ea ne cere doar să iubim și dragostea nu poate fi impusă printr-o poruncă. Chiar dacă am face toate lucrurile pe care le spune Biblia, adică să avem credință, știință, să facem milostenii, să ținem Legea sau să postim îndelung, fără dragoste, toate acestea nu ne folosesc la nimic, atunci când este vorba despre mântuirea noastră. De aceea afirm că Biblia nu ne arată ce trebuie să facem ca să fim mântuiți, ci ne ajută doar să cunoaștem o Persoană și să o iubim, pe Isus (Iisus) și astfel să ajungem să iubim ceea ce ne place și să devenim la fel cu ceea ce iubim, adică să ajungem să fim la fel ca Isus (Iisus). (Efeseni 4; 11-15)  Acesta este mecanismul mântuirii. 

Nu trebuie să faci ceva anume, pentru ca să fi mântuit, trebuie să îl iubești pe Dumnezeu și apoi să faci tot ceea ce îți cere această dragoste să faci. Dragostea de Dumnezeu nu poate fi impusă printr-o lege sau un regulament, ea vine în urma revelației generale și a celei individuale și a experienței personale cu Isus (Iisus). Revelația generală, conținută de Biblie, fără revelația individuală, a fiecărui credincios și fără experiența personală nu este suficientă.  Biblia ne vorbește doar despre Isus (Iisus) și ni-l descrie, în mod detaliat și aceia sau acelea, care au nădăjduit în El, încă înainte de întemeierea lumii, recunosc glasul Păstorului și îl urmează. Biblia cuprinde detalii despre Omul Isus (Iisus), Fiul lui Dumnezeu, despre caracterul Său, despre înțelepciunea Sa, despre curățenia Sa morală, despre dragostea Sa pentru oameni. Văzând toate acestea, toți aceia sau acelea care prețuiesc valorile personificate de Isus (Iisus) ajung să îl prețuiască pe El și să îl iubească.

Biblia ni-l arată pe Isus (Iisus) și ne prezintă ce putem noi să devenim și aceia sau acelea care sunt aleși îl aleg, la rândul lor pe El. N.T. ne dă ocazia să îl cunoaștem și să îl iubim pe Isus (Iisus), nu ne spune ce trebuie să facem, ca să fim mântuiți, dar vom ști când îl vom iubi pe El. Uită-te la cel sau cea care ești acum și uită-te la Isus (Iisus). Ce alegi? Ai posibilitatea de a alege. În ceea ce privește caracterul, vrei să fi ca tine sau ca El. Dacă tu crezi că ai un caracter foarte bun, atunci te asemeni deja la caracter cu El. Dacă vrei să fi mereu numai ca tine și să nu te schimbi de loc, atunci nu ai nevoie de Isus (Iisus). Dacă vrei să evoluezi și să fi ca și Dumnezeu, Isus (Iisus) este Calea, pentru a atinge acest obiectiv. Dacă îți place înțelepciunea și puterea lui Isus (Iisus), ele sunt și pentru tine. Apropie-te de El și El se va apropia de tine. Dacă vrei să fi ca și Isus (Iisus) lucrul acesta este posibil și la aceasta ești chemat.

Trebuie să intrăm în ”căsătoria spirituală” cu Isus, de bună voie și ne siliți de nimeni. Nu avem nevoie să fim manipulați sau forțați de părinți sau de către Bisericile instituționale. Nu avem nevoie să fim speriați, cu descrierea iadului, ci avem nevoie să iubim doar neprihănirea, care este caracteristica lui Isus. Îl iubim pe Isus pentru cea ce este, o ființă frumoasă și extrem de inteligentă. Îl iubim pe Isus pentru înțelepciunea și dragostea Lui pentru noi. Nu este nevoie să fim împinși de la spate, de către frați și surori și nu îl vom alege niciodată cu adevărat pe Dumnezeu, de frica unor pedepse groaznice, ci doar din dragoste. Instituțiile bisericești încearcă să ne sperie și să ne amenințe ca să devenim Creștini, așa cum fac câteodată unii părinți pământești ne dibaci.

 

 

2095 Last modified on Saturday, 13 October 2018 13:24

Smart Search

config

 Cartea „Biserica celor născuţi din Spirit şi Bisericile corporatiste – Creştinism spiritual şi religie instituţională.” Cartea „Biserica celor născuţi din Spirit şi Bisericile corporatiste – Creştinism spiritual şi religie instituţională.” Cartea „Biserica celor născuţi din Spirit şi Bisericile corporatiste – Creştinism spiritual şi religie instituţională.”

artea „Biserica celor născuţi din Spirit şi Bisericile corporatiste – Creştinism spiritual şi religie instituţională.” Cartea „Biserica celor născuţi din Spirit şi Bisericile corporatiste – Creştinism spiritual şi religie instituţională.”

Read the book

GOD'S FALSE MIRROR

www.godsfalsemirror.com

 

 
  Gods false mirror